Topping D70s d/a konverter m/MQA

Kr. 6.990 (Inkl. Mva)

Tomt på lager

 • Ny fullbalansert d/a konverter med MQA som tar over for D90
 • Bluetooth 5.0 for trådløs streaming fra mobil
 • 2 stk. AKM 4497 d/a konvertere -> kanalseparasjon -142dB
 • Dynamisk rekkevide 127dB og THD+N <0.0001%
 • Les testen hos AudioScienceReview  🙂
Sølv finishSvart finish
Fjern
Varenr: N/A Kategori: Stikkord: ,

Oppdatering 16 april: Ved avspilling av musikk som ikke innehar MQA-koding så vil ikke signalet påvirkes på noen måte. Dette kommer som tilsvar til de som evnt. benytter Qobuz, og D70s passer perfekt til avspilling av denne tjenesten. Det er forøvrig mye debatt om MQA om dagen, og Topping har valgt å støtte MQA på bakgrunn av press fra kunder, og hvis en benytter Tidal så er det kjekt å ha denne muligheten.

Topping D70s d/a konverter

Topping D70s er en ny fullbalansert d/a konverter som har litt bedre ytelse enn tidligere D90 som følge av nyere komponenter og et oppdatert kretsløp design. Se hva vi skrev om D90 her.

AKM fabrikken brant ned høsten 2020, og dette har medført begrenset tilgjengelighet og kraftig prisøkning av AK4499 IC-brikker som ble benyttet i D90. Topping hadde da valget mellom å sette opp prisen på D90 eller lage en ny konverter som kunne ta over rollen, og ettersom lavere pris selger flere produkter, så bestemte Topping seg for å oppdatere sin tidligere D70 modell.

Topping benytter 2 stk. AK4497 Pro d/a konvertere i D70s som fortsatt er tilgjengelig, og for å klare å matche ytelsen til D90 så har de brukt en separat konverter til hver kanal for å oppnå bedre kanalseparasjon, og de har utviklet et kretsløp som sørger for at AK4497 oppnår bedre måledata enn oppgitt av AKM. Det benyttes også en nyere generasjon XMOS brikke til USB inngangen, og lang historie kort så har D70s samme dynamiske rekkevidde og samme lave forvrengning som D90, men D70s har faktisk litt lavere støynivå.

Den beste nyheten er at D70s har lavere pris enn D90. Vi har sammenlignet begge modeller, og det er bare å ta av seg hatten. Dynamikken er ørlite grannet bedre i D70s enn tidligere D90, og en kan merke littegranne mer «nerve» i musikken. D90 har vært på markedet en stund, og det at Topping klarer å levere tilsvarende (og litt bedre) ytelse til lavere pris er utvikling i riktig retning. Vi har selvfølgelig også sammenlignet D70s mot langt mer kostbare konvertere, og alt som kan sies i denne sammenheng er prisen på kr. 6.990 – helt utrolig 🙂

Det er verdt å gjenta hva vi skrev når vi lanserte D90:

«Topping har måledata som som bringer minnene tilbake til 1997 og lanseringen av dCS Elgar d/a konverter som den gang hadde målinger som ingen andre kunne vise til og som hadde en prislapp på kr. 125.000. Elgar var datidens «Målemonster», og den fikk raskt tittelen som «verdens beste dac» av over 50 ulike magasin. Spørsmålet var hvor lang tid det ville ta før tilsvarende «ytelse» ville bli tilgjengelig til en fornuftig pris. En 40″ tommers flatskjerm i 1998 kostet kr. 100k, og en slik tv får du i dag for et par tusenlapper +  langt bedre bildekvalitet.

Slik burde det vel også være med hi-fi produkter, og så kom Topping….. 🙂»

Topping D70s har et litt større kabinett enn D90, og den er både bredere, høyere og litt dypere. Selve kabinettet er i aluminium, og den har et nokså klassisk og stilrent design. Den har samme funksjoner som D90 og samme menysystem. Alt kan styres fra medfølgende fjernkontroll.

Funksjoner:

 • USB, Coax, XLR, Optisk og IIS digitale innganger
 • Bluetooth 5.0 for mobil streaming (superenkelt å koble til)
 • MQA dekoding for bl.a. TIDAL brukere (Ingen påvirkning på filer som ikke har MQA)
 • RCA (2,5volt) og XLR (5 volt) utganger, og begge kan brukes samtidig
 • PRE Mode -> Volumkontroll for direktedrift av effektforsterker
 • DAC Mode -> Forbipassering av volumkretsen
 • Medfølgende fjernkontroll (kan oppgraderes til aluminiumsversjon)

 

Nedenfor ser du bilde av innmaten til D70s, og ikke vanskelig å se at dette kortet har store likhetstrekk fra D90.

Test av AudioScienceReview:

«It is hard to hold back anything but top praise for this level of engineering. It is my pleasure to highly recommend the Topping D70s.»

Klikk på bilde for link til testen

Test fra Soundnews 27. januar 2021

Sitat fra konklusjonen:

«Topping took their best DAC and used its technology to create a more affordable unit like D70S MQA. 

I cannot go on without awarding the D70S our highest badge, it really deserves one as it performs like a high-end DAC from any point of view! Congratulations to the team and I’m looking forward to their next digital creatures!»

Les hele testen her

Nedlasting av driver for Windows (USB)

Topping D70s trenger en driver for Windows 7 eller høyere, og du kan laste ned Versjon 5 her. (Mac trenger ikke driver)

Info og bilder

Spesifikasjoner

Gjennomsnitt

5.00

(5)
( 5 Omtaler )
5 Star
100%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Legg til omtale

5 Omtaler av dette produktet

 1. (5)

  av : Arild J (Bekreftet eier)

  Mottok dacen for noen dager siden, og er kjempefornøyd med kjøpet. Dette var en solid oppgradering i anlegget mitt og spesielt i bassen. Fikk også kjapt svar på email, og takk for oppfølging.

 2. (5)

  av : jarlandrew (Bekreftet eier)

  Må få skryte av super kundebehandling og oppfølging. Superrask levering var det og. Produktet i bruk oppleves over all forventning. Lett å sette opp. Høy opplevd bygge- og lydkvalitet. Dette er et knallkjøp og ga virkelig et løft i mitt anlegg. Anbefales!!!

 3. (5)

  av : Ecks Dee (Bekreftet eier)

  Må si det er utrolig forskjell på DAC’er, Bassen er mye fyldigere, lyder som man såvidt kunne høre før hører jeg nå klart og tydelig og istedet for at det er bakgrunnslyder blir de nå presentert klart og tydelig rett forran deg. Når jeg først trådte inn i HIFI verdenen hørte jeg ting jeg aldri hadde hørt før selv uten en bra DAC eller forsterker. Og nå et par år senere så er det faktisk mulig og bli veldig positivt overasket. Når jeg først satte den i og skrudde på den første sangen kunne jeg ikke stopp å smile. 5/5 stjerner, 7000kr er vel verdt pengene. Veldig god kvalitetsfølelse også.

 4. (5)

  av : oyvind (Bekreftet eier)

  Mye bedre enn ventet! Har før denne hatt tre ulike DACer i prisklassen 10-15 000 kr. Tenker nesten «end-game» nå, selv om jeg vet at det er ord jeg etter hvert hadde måttet bite i meg. Oppløsning uten preg av digital hardhet. Synes rom-følelse og holografi er på plass. Særlig på ekte stereoopptak (mikrofonpar i fysisk rom). Crispy snert i toppen som ikke overskygger klang og fylidighet i mellomtone.

 5. (5)

  av : Rune Johansen (Bekreftet eier)

  I mitt oppsett så brukes D70s som DAC- i Preampmode direkte mot effektforsterker, og det er verd å merke seg at default-verdi på volumet er 0 dB når valget Preamp er satt i enheten. (I ren DAC-mode så skal naturlig volum være max/0 dB).
  Anbefaler å senke volumet til eks -35dB før man starte avspillingen for å slippe ev høylytte overraskelser om man bruker DAC’en som preamp rett imot effektforsterker.
  Enheten husker volum-innstillingen ved av/på, så problemet oppstår i all hovedsak om man bytter mellom ren DAC- og Preamp-mode. (ev rester av tidligere eiers/brukers oppsett)

  Topping er vel en av de som er best i klassen på å være transparent, aka det som kommer inn kommer også ut uten for mye farging av lyden. Målinger viser jo dette, hvor D70s er tilnærmet klasseledende på det meste.
  Liker også at D70s gir ut 2.5V på RCA utgangen og 5V på XLR/balansert for full utstyring, som gjør at etterfølgende utstyr har best mulig utgangspunkt.
  Installasjon av driver på engelsk Windows 11 gikk smertefritt, og enheten dukker opp som valg i Tidal automatisk.

  Lydmessig spiller den kjempefint, ikke allverdens forbedring i forhold til det oppsettet jeg hadde (som ikke var dårlig), men opplevelsen av klarere i mellomtonen og litt mere trøkk og tørrhet i bass enn tidligere er vel det åpenbare.
  Nyanser og litt følelser ja, men det er jo disse forbedringene vi alle jakter på.
  Anbefales.

Main Menu

Topping D70s d/a konverter m/MQA

Kr. 6.990 (Inkl. Mva)

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre din brukeropplevelse, og du må godta for at siden skal fungere optimalt. Hvis du ønsker kan du lese mer om dette ved å trykke her.
Godta
Privacy Policy