Topping D90SE d/a konverter

Kr. 9.450 (Inkl. Mva)

Tomt på lager

Sølv finishSvart finish
Fjern
Varenr: N/A Kategori: Stikkord: , , ,

Oppdatering 17. januar 2023:
Topping D90SE får Golden Ear Award 2022 fra The Absolute Sound

Sitat fra konklusjonen: «The Topping D90SE delivers on all its promises. Its goal is to sound like the ultimate, straight, clean, no-added-romance, high-resolution DAC. After extensive listening, I found the D90SE to be exactly what it purported to be—a well-designed digital audio converter that performs on a par with reference DACs I have used in the past.»

Les hele testen fra The Absolute Sound her   –   Les om Golden Ear utdelingen her

Topping D90se d/a converter

Topping D90SE fullbalansert d/a konverter

Topping D90SE er den nye toppmodellen, og en svært så verdig arvtager etter den berømte D90, som måtte tas ut av sortimentet etter at fabrikken til japanske AKM brant ned høsten 2020.

Topping har med nye D90SE gått over til amerikanske SABRE, og de har valgt å bruke deres toppmodell som heter ESS9038 Pro. Dette er forøvrig en d/a konverter brikke som også brukes i DX7 Pro og som finnes i mange konvertere fra andre fabrikanter. Spørsmålet som naturlig dukker opp –> hva har Topping gjort som får D90SE til å måle så hinnsides mye bedre enn det meste?

SABRE ESS9038 Pro har 8 kanaler, og det er naturlig å parallellkoble disse kanalene slik at du får bedre måledata, men Topping har kommet med en ny og nokså smart idè, og det er å kjøre I/V konverteringen* separat for hver av de 8 kanalene, og deretter parallellkoble kanalene. Der hvor enkelte fabrikanter har valgt å kjøre 2 stk. ESS9038 Pro for bedre måledata, så har Topping klart å oppnå bedre ytelse ved og kun benytte 1 stk. ESS9038 Pro, og fordelen med dette er kortere signalvei og lavere kostnad samtidig som ytelsen er helt oppe i toppen av hva som er mulig i 2021.

Hvordan måler egentlig D90SE?

 • THD+N@A-veid: <0.00005% @1kHz
 • SNR@A-veid: 134dB @1kHz
 • Dynamisk område: 134dB @1kHz
 • Støy @A-veid: <1,1 uVrms
 • Kanalseparasjon: -139 dB @1kHz

Hva skal vi si? Dette er helt ekstreme måledata, og vi hadde ikke forventet at den nye D90SE ville klare å slå «gamle» D90 med så stor margin. Topping har virkelig strukket grensene, og tester rundt omkring på nett bekrefter at tallene er riktig. Her vil ikke lyden «farges» på noen måte, og du vil få en krystallklar, støyfri og helt nøyaktig lydgjengivelse. Hvis du hører på en virkelig god innspilling så får du nok stor glede av en d/a konverter som gjengir lyden uten «farging».

Du kan velge om du vil kjøre D90SE i 4V eller 5V modus i menyen:

 • 4V modus –> 2,1 Volt (RCA) og 4,2 Volt (XLR)
 • 5V modus –> 2,6 Volt (RCA) og 5,2 Volt (XLR)

5V modus vil øke ytelsen, men 4V modus er bedre egnet for tilpasning til flere typer produkter, og her må du prøve ut hva som passer best.

D90SE har vært savnet av flere grunner:
D90SE bruker samme kabinett som A90 og Pre90, og for mange så har det stor betydning at produktene matcher. Hvis du benytter hodetelefoner så er A90 en glimrende match til D90SE, og hvis du ønsker en forforsterker som er ennå bedre enn løsningen som sitter i D90SE, så er Pre90 et perfekt valg. Sistnevnte har relèbasert volumkontroll (som er bedre enn den digitale volumløsningen i D90SE), og den gir deg også mulighet til å koble til flere andre kilder som platespiller osv.

Hva med MQA?
D90SE har full MQA dekoder, og selv om vi er veldig klar over at MQA er i hardt vær om dagen, så kan det likevel være kjekt å ha muligheten til å dekode MQA hvis du benytter Tidal eller kommer borti en musikkfil som er MQA-kodet. Hvis du ikke pakker opp filen med en Full MQA-dekoder så vil du miste deler av signalet. Det er enkelte som ikke vil støtte produkter som har MQA-dekoding, men lisensavgiften for Topping ligger på et «single-digit number» (dollar), hvilket betyr at Topping må betale maks ca kr. 80-90 pr produkt for å ha MQA-støtte i produktet, så prisen ville ikke blitt spesielt rimeligere om D90SE ikke hadde hatt denne muligheten.

Det at D90SE har mulighet til å dekode MQA vil ikke på noen måte påvirke signalet hvis du avspiller filer som ikke innehar MQA koding.

Hvilket formater støttes av D90SE?
Litt avhengig av inngang så kan du avspille opptil PCM 32 bit / 768 kHz, opptil DSD 512 og MQA. Du bør da kunne avspille det meste du finner av musikkfiler, og hvorvidt du har lastet ned høyoppløselig musikk eller benytter en hvilken som helst streaming-tjeneste, så vil D90SE kunne avspille filene.

Tester av D90SE
Det kommer til å florere med tester av D90SE på nettet, og vi velger å fokusere på AudioScienceReview sin test ettersom det her blir foretatt seriøse målinger. De aller fleste som tester hi-fi utstyr baserer seg på lytting, og med all verdens kombinasjoner og ulike rom, så kan det gi alle mulige utslag. Vi må heller ikke glemme at pris og utseende har stor betydning for forventninger til enkelte produkter, og et produkt som koster under kr. 10K kan jo ikke være bedre enn et produkt som koster mer, eller kan det faktisk være det? Dette må nesten bli opptil deg å finne ut.

Topping hadde som mål å lage en ny D90-modell som ville havne på topp hos AudioScienceReview, og det klarte de nokså utmerket. Listen over antall d/a konvertere som er testet av ASR begynner å bli lang, og helt øverst finner du nye D90SE:

 

Her ser du listen fra ASR over d/a konvertere uansett prisklasse som ligger på topp med tanke på SINAD*

 

Konklusjonen fra ASR:

«It is not every day that every barrier we have seen in DACs gets shattered to new levels. We are seeing extreme attention to every aspect of this design to squeeze this much performance out of this ESS DAC. Just when we though the race was over, here comes one more over achiever! Those of you who have made it a hobby to upgrade the latest and greatest, here is another one for you! :)

At the risk of stating the very obvious, it is my absolute pleasure to recommend the Topping D90SE.»

Link til hele testen

Flere Tester

Hometheaterhifi – les testen her

Headphonesty – les testen her

Hifisentralen sin konklusjon

Topping har overrasket oss gang på gang, og hver gang vi tenker at de umulig vil klare å flytte grensene ytterligere, så er det nettopp det som faktisk skjer. Vi kommer ikke med tåpelig påstander om at D90SE er verdens beste d/a konverter, men til prisen så er dette rett og slett ett kupp.

Ved lansering av Topping D90 så sa vi at Topping er en bedrift som presser utviklingen i riktig retning. Foto, data, tv og det meste innen elektronikk yter bedre og bedre for hvert år, og prisene blir presset lavere og lavere. Dette gjelder derimot ikke alltid i hi-fi verden, og i den sammenheng er Topping (og enkelte andre fabrikanter) et friskt pust som gjør at flere kan få referanse lyd i sine hjem uten og måtte betale familiebil-priser for produktene.

Se forøvrig fanen for «Info og bilder» og «Spesifikasjoner» for mer informasjon om D90SE 🙂

Hvorfor kjøpe Topping fra Hifisentralen?

 • Pris i utlandet er 900 dollar x ca 9 (reell vekslingkurs) x 25% moms = ca kr. 10.100 + evnt. frakt
 • Superrask levering
 • Norsk kjøpslov
 • Rask service hvis evnt. problem skulle oppstå

Ny firmware

Topping har lansert en ny firmware (1.88) som gir følgende nye funksjoner:

 • Du kan velge mellom «Tubesound» (Rørlyd), «Transistor sound» (transistor lyd) eller lydsimulasjon «AV»
 • Du kan justere balanse fra 0-10dB på venstre-høyre kanal
 • Fikset display når MQA blir avspilt med tidligere firmware (1.86)

Last ned ny driver og firmware her

D90SE passer perfekt sammen med:

Info og bilder

Spesifikasjoner

Gjennomsnitt

5.00

1
( 1 Omtale )
5 Star
100%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Legg til omtale

1 Omtale av dette produktet

 1. 1

  av : Terje Trovik (Bekreftet eier)

  Innfrir forventningene om nøytralitet og presisjon. Oppgradering fra intern dac i Bluesound.

Reserver mitt eksemplar i dag Her kan du reservere ditt eksemplar uten og måtte legge inn en ordre. Vi vil ta kontakt med deg når produktet nærmer seg levering. Ingen betaling kreves nå.

Main Menu

Kr. 9.450 (Inkl. Mva)

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre din brukeropplevelse, og du må godta for at siden skal fungere optimalt. Hvis du ønsker kan du lese mer om dette ved å trykke her.
Godta
Privacy Policy