Topping LA90 balansert forsterker

Kr. 8.990 (Inkl. Mva)

Tomt på lager

  • Fullbalansert referanse forsterker
  • Klasse A/B (ikke klasse D)
  • 2 x 50 watt i 8 ohm, 2 x 90 watt i 4 ohm
  • 1 x 180 watt i mono 8ohm
  • Test av AudioScienceReview 🙂
Sølv finishSvart finish
Fjern
Varenr: N/A Kategorier: , , Stikkord:

Topping har muligens satt ny verdensrekord

Topping har brukt lang tid på å utvikle sin nye forsterker, og i motsetning til andre forsterkere fra Topping, så er LA90 er en tradisjonell Klasse A/B forsterker. Målsetningen har vært å konstruere en forsterker som både bevarer det musikalske aspektet, men som samtidig måler bedre enn alt annet som finnes på markedet.

LA90 kan brukes som integrert forsterker (2 x 50 watt i 8ohm, 2 x 90 watt i 4ohm), eller den kan brukes som ren effektforsterker i enten Stereo eller Mono (1 x 200 watt i 8 ohm mono). Du vil finne alt av info under fanen med «Info og bilder».

Innmaten i LA90

Topping LA90 er en ren klasse A/B forsterker, og dette er ikke en Klasse D forsterker. Det er mange som lurer på hvorfor Topping har laget en forsterker som kun gir 50 watt, og hvorfor de ikke kunne benyttet f.eks. en ICE modul på 600 watt. Topping ønsker å bryte barrierer, og det er ingen som har laget en klasse B forsterker som måler som LA90. Her finnes ingen støy, null forvrengning og måledata som hittil har vært helt uhørt i en forsterker, og som kun har vært forbeholdt virkelig gode d/a konvertere.

NFCA moduler

Topping benytter et kretsløp som kalles «Nested Feedback Composite Amplifier» (NFCA), og du finner to slike moduler innvendig LA90. I tillegg benyttes bipolare utgangstransistorer på hver side av forsterkeren, og målet var å lage en klasse A/B forsterker som måler ennå bedre enn Klasse D forsterkere. Lydmessig er det også mange som foretrekker klasse A/B forsterkere da lyden fremstår som mer naturtro.

Hvem bør kjøpe LA?

Ettersom LA90 har nokså begrenset med krefter sett i lys av f.eks. Klasse D forsterkere på 300-600 watt i samme prisklasse, så sier det seg selv at LA90 ikke er en forsterker for alle og enhver. Hvem bør så kjøpe LA90?

LA90 vil klare å drive de fleste normale gulvstående høyttalere, men hvis du parrer LA90 med høyttalere som har høy følsomhet (f.eks. 95-110 dB) og som holder seg over 4 ohm i frekvensgangen, så vil du få den reneste og klareste lyden som det er teknisk mulig å oppnå. Hvis du kombinerer de rette høyttalerne med LA90, så vil du forstå hva denne er i stand til å gjøre med lyden.

LA90 kan parres med Toppings andre produkter, og den ultimate kombinasjon vil være Topping D90 + Topping A90 Discrete (forforsterker). Ved bruk av A90D (se bilde nedenfor), så vil du få en mer presis volumkontroll, du kan kjøre 2 stk. LA90 og du kan styre riggen fra fjernkontroll. Du får også flere innganger, og du kan også koble til en ekstern subwoofer via A90D.

En ny rekord er satt

AudioScienceReview var blant de første som har testet LA90, og Topping havnet på førsteplass blant alle forsterkere som er testet uansett prisklasse. Det er også nokså mye som skiller LA90 fra andre plass på listen, og her må det være lov til å si at Topping har satt en ny standard.

Les hele testen her

 

Andre tester

Testen fra AudioScienceReview forteller deg at målingene som er oppgitt fra Topping faktisk stemmer, men de fleste er nok også interessert i å vite hvordan LA90 subjektivt spiller i et gitt system. Nedenfor har vi lagt ut et par tester av LA90, men det er verdt å merke seg at ingen av disse valgte høyttalere som vi føler er optimale for LA90, og som vi har skrevet ovenfor, så gjelder det å parre LA90 med høyttalere som er nokså lettdrevne, og du vil da fort høre hva LA90 er istand til å levere av lydkvalitet.

Joshua Valour – Youtube video – 21. juni 2022

Klikk på bildet for å se videoen.

Sandu Vitalie – Soundnews – 23. juni 2022

«LA90 was impressive on its own when it came to noise rejection, speed, driver control, cleanness and transparency and considering how affordable it really is, I presume a lot of folks will be rocking a pair of LA90 in their living rooms.»

LA90 passer perfekt sammen med:

Info og bilder

Spesifikasjoner

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bli den første til å skrive en omtale av “Topping LA90 balansert forsterker”

Omtaler

Ingen omtaler er skrevet ennå, men du kan bli den første til å gi din vurdering :)

Main Menu

Topping LA90 balansert forsterker

Kr. 8.990 (Inkl. Mva)

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre din brukeropplevelse, og du må godta for at siden skal fungere optimalt. Hvis du ønsker kan du lese mer om dette ved å trykke her.
Godta
Privacy Policy