Eversolo AMP-F2 effektforsterker

Kr. 8.990 (Inkl. Mva)

  • Eversolo AMP-F2 stereo effektforsterker
  • Fullbalansert Klasse D forsterker
  • 2 x 150 watt i 8 ohm, 2 x 250 watt i 4 ohm
  • 1 x 450 watt i mono 2 ohm
  • Se video fra Elite Audio 🙂
Svart finish
Tøm
Varenr: hfs-amp-f2 Kategorier: , Stikkord: , , ,

Eversolo AMP-F2 klasse D effektforsterker

Eversolo AMP-F2 er utviklet i samarbeid med Starke Sound i USA, og er en klasse D effektforsterker som gir deg høy ytelse til en særdeles lav pris. Kabinettet har samme utforming som Eversolo sine DMP-A6 streamere, og i kombinasjon med DMP-A6 får du et komplett system som kan drive de aller fleste høyttalere på markedet.

Tradisjonelle Klasse D forsterkere får ofte kritikk for å ha litt “livløs” lydkvalitet, og mange bemerker mangel på “overtoner”, selv om det blir en nokså forenklet beskrivelse. Amerikanske Starke Sound har laget Klasse D moduler som har fått veldig god kritikk for sine “organiske lydkvalitet”, men enkelte av deres forsterkere har fått kritikk for å mangle litt krefter i forhold til oppgitte måledata. Eversolo har i tett samarbeid med Starke utviklet en strømforsyning som både gir glimrende lydkvalitet og som ivaretar kreftene som Klasse D er kjent for.

eversolo-amp-f2-main-picture

AMP-F2 passer perfekt sammen med Eversolo produkter

AMP-F2 kan drives direkte fra Eversolo DMP-A6/A8 streamere eller Eversolo Z6/Z8 d/a konvertere. Du har dermed et komplett anlegg med to komponenter som har mer enn nok krefter, og som passer perfekt til hverandre.

eversolo-amp-f2-a6-1600
eversolo-amp-f2-z8-1600

AMP-F2 som monoblokker

Ønsker du mer krefter kan du bruke AMP-F2 som monoblokker, og du får da 2 x 450 watt i 2 ohm. Bildet nedenfor (helt til høyre) viser hvor enkelt det er å koble AMP-F2 som monoblokk.

Eversolo-Amp-f2-mono
Eversolo-Amp-f2-mono-z8
Eversolo-Amp-f2-mono-bakside

Test av AMP-F2

Det er forløbig ikke så mange tester å finne på nett, men den engelske importøren EliteAudio har laget en video hvor du får en grei presentasjon av forsterkeren.

Eversolo AMP-F2 spesifikasjoner

Utgangseffekt 2 x 145 Watt 8 ohm
2 x 250 Watt 4 ohm
(Ved 1% THD pr. kanal)
Utgangseffekt i Bridge modus (Mono) 1 x 450W - 2 ohm(Mono Modus)
Antall kanaler 2 kanaler
Forsterkertype Klasse D
Frekvensrespons 10Hz-20kHz -1.2dB
Maks utgangsstrøm 16.5A(Pr. kanal)/ 33A(Mono)
Støyforhold(SNR) >110dB, A-veid 4Ω 250W
Inngangsterminaler 1 sett RCA og 1 sett XLR
Inngangsimpedanse RCA 11KΩ / XLR 22KΩ
Inngangsfølsomhet 2,7 Volt
Utgangsterminaler 2 par beryllium kobber terminaler utviklet av Starke Sound
Utgangsimpedanse 0.136Ω (5Hz - 100 kHz)
Dempingsfaktor 100
Strømforbruk Standby 0.5w, Tomgang 14w og Maks 900w
Størrelse Bredde 270 mm x D 228 mm x H 90 mm (m/ føtter))
Vekt 3.65kg

Eversolo AMP-F2 bakside

På baksiden kan du se innganger og utganger, og bildet nedenfor viser hvor enkelt det er å bruke AMP-F2 som monoblokk. Du ser en tydelig skravering av hvilken inn- og utgang som skal benyttes hvis du bruker 2 stk.  Det er også en bryter som lar deg velge mellom ubalansert (RCA) og balansert (XLR) og en bryter som lar deg velge mellom standard 2 kanals drift eller 1 kanals monodrift. I tillegg har du 12 volt trigger inn- og utgang.

amp-f2-bakside

AMP-F2 innmat

Vi har tatt noen bilder fra innsiden av forsterkeren, og her kan du se hvordan AMP-F2 er bygget opp.

AMP-F2 bruker en hypermoderne Klasse D forsterkermodul som opererer med en 600Khz samplingsfrekvens, og en nyutviklet SAPS switch-mode strømforsyning som gir en utrolig dynamikk, samtidig som bortimot alt av støy fjernes. Som bildene viser så finner du ikke store trafoer på 20 kg og dusinvis med transistorer, og det er nokså utrolig hvordan teknologien krymper, mens lyden bare blir bedre og bedre. AMP-F2 høres ut som en fullvoksen Klasse A/B forsterker, og den har en stålkontroll på bassen.

Målinger som viser ytelsen til AMP-F2

Målinger utført med AP555 som viser at AMP-F2 yter 2 x 150 watt i 8 ohm under 1% forvrengning.

Målinger utført med AP555 som viser at AMP-F2 yter 2 x 250 watt i 4 ohm under 1% forvrengning.

AMP-F2 har et lavt strømforbruk

Tidligere brydde vi oss lite om vi hadde store forsterkere som trakk hundrevis av watt, men med dagens strømpriser og økende krav til effektive produkter, så er det greit å ha utstyr som ikke bruker mer strøm enn nødvendig. AMP-F2 trekker kun 0,5 watt i standby og 14 watt på tomgang, og det er dermed ingen krise om du lar den stå på døgnet rundt.

AMP-F2 har 12 volt trigger inn- og utgang

AMP-F2 kan kobles til andre produkter som har 12V trigger inn- og utgang slik at du kun trenger å skru av/på et enkelt produkt. Hvis du bruker AMP-F2 sammen med DMP-A6 streamer, så kan du bruke den medfølgende USB-A til 3,5mm kabelen, og denne plugges inn i USB-A kontakten på DMP-A6 og den andre enden inn i 12v inngangen på AMP-F2. Da trenger du kun å skru av på DMP-A6 for å skru av/på hele systemet 🙂

Eversolo DMP-A6 streamer + DMP-F2 er en perfekt match 🙂

Hvis du ønsker streamer, dac, forforsterker og effektforsterker i en snedig 2-boks løsning, så er DMP-A6 streamer og AMP-F2 en flott kombo.

IMG_5146
eversolo-amp-f2-dmp-a6

Kommentar fra kunde:  “Jeg synes den er svært god, og etter at jeg kjøpte både DMP-A6 Master og AMP-F2 hører jeg mer på musikk da lyden er svært behagelig.”

Sjekk innlegget her: https://www.hifisentralen.no/forumet/threads/eversolo.107237/page-35#post-3973127

Eversolo AMP-F2 passer sammen med:

Eversolo AMP-F2 passer også sammen med:

Bli den første til å skrive en omtale av “Eversolo AMP-F2 effektforsterker”

Omtaler

Ingen omtaler er skrevet ennå, men du kan bli den første til å gi din vurdering :)

Reserver mitt eksemplar i dag Her kan du reservere ditt eksemplar uten og måtte legge inn en ordre. Vi vil ta kontakt med deg når produktet nærmer seg levering. Ingen betaling kreves nå.

Main Menu

Eversolo AMP-F2 effektforsterker

Kr. 8.990 (Inkl. Mva)

Legg i handlekurv
Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre din brukeropplevelse, og du må godta for at siden skal fungere optimalt. Hvis du ønsker kan du lese mer om dette ved å trykke her.
Godta
Privacy Policy