Wiim Mini bitperfekt streamer

Kr. 1.099 (Inkl. Mva)

Tomt på lager

 • Bitperfekt wi-fi streamer med Optisk utgang
 • Støtter de fleste musikktjenester i samme app
 • Kan brukes til Tidal m/MQA eller Qobuz opptil 24/192kHz
 • Har innebygget dac hvis en ønsker et enkelt oppsett
 • Full score som ren streamer fra AudioScienceReview
Varenr: hfs-wiim-001 Kategori:

Ny test av Audiophile.no –  2. juli 2022

Hifisentralen takker Karl Erik Sylthe i Audiophile.no for en grundig test av Wiim Audio streamer som ble publisert 02. juli 2022.

Konklusjon:
“Når den spiller via den optiske digitalutgangen leverer Wiim Mini et bit-perfect signal med en maksimal oppløsning som kan konfigureres inntil 24 bit 192 kHz, og den leverer gapless playback uansett hva den streamer og fra alle strømmetjenester. Dette oppleves som like bra som det du kan få digitalt fra en Bluesound Node 2i.”

Du kan lese hele testen her

Wiim Audio Streamer

Wiim Audio er en liten, rimelig og kompakt streamer som på en svært enkel måte gir deg alt du trenger for å strømme musikk fra dine favoritt musikktjenester. Wiim er svært enkel å sette opp, og alt du trenger er wi-fi og en mobiltelefon eller nettbrett.

Det finnes mange streamere på markedet, og vi valgte Wiim av følgende årsaker:

 • Bitperfekt streaming hvis du benytter den optiske utgangen, og kobler den til en ekstern d/a konverter
 • Støtter opptil 24/192kHz, og den kan også strømme Tidal m/MQA hvis du har en d/a konverter som tillater MQA på den optiske inngangen (f. eks. Topping E50, DX5 og D90se). Hvis du ikke bryr deg om MQA, så kan du bruke Wiim mot en hvilken som helst d/a konverter med optisk inngang.
 • Multirom – du kan kjøpe flere Wiim og ha en i hvert rom, og du styrer alle fra samme app
 • Støtter de fleste musikktjenester fra samme app
 • Wiim har også sin egen innebyggede d/a konverter, så du kan bruke den direkte mot en forsterker for enkelt oppsett, men for maksimal lydkvalitet anbefales en ekstern d/a konverter av høyere kvalitet.

 

La oss steg-for-steg vise deg hvordan du kan benytte Wiim Audio i ditt system:

 

Oppsett av Wiim streamer

Du laster ned Wiim sin app, og deretter følger du guiden i appen som lar deg sette opp din Wiim med ditt wi-fi passord, og hele prosessen vil ta deg ca 2 minutter.

 

Wi-Fi og Bluetooth

Wiim fungerer best med Wi-Fi, og støtter IEEE 802.11 b/g/n/ac dual band Wi-Fi 5. Du har også muligheten til å overføre musikk fra mobilen via Bluetooth, og i selve appen kan du dra en bryter for å velge hvilken overføringsmetode du vil bruke.

 

Alle musikktjenester kan styres fra Wiim sin App

Når du åpner Wiim sin app, så vil du se en liste over ulike musikktjenester, og du kan velge å skjule tjenester som du ikke ønsker å benytte. Hvis du f.eks. hører på musikk fra Tidal, så kan du veldig enkelt mens du spiller skifte over til en sang fra f. eks. Qobuz. På denne måten så slipper du å hoppe fra App til App, og Wiim har laget en svært brukervennlig App.

Du har også tilgang til tusenvis av radiokanaler, og hvis du f.eks. vil høre på NRK eller andre norske kanaler, så har du enkel tilgang til alle sammen i appen.

Du kan også velge Wiim som avpiller direkte fra følgende tjenester

Multirom mulighet

Wiim Audio kan brukes som ren streamer med ekstern d/a konverter, men du kan også koble Wiim direkte mot en forsterker da den har sin egen innebyggede d/a konverter. Hvis du f.eks. ønsker lyd på soverommet, kjøkkenet eller i andre rom, så har du muligheten til å plassere en Wiim i hvert eneste rom i huset, og du kan via appen styre hvilket rom du er i, og du kan styre hvilken musikk du vil høre i hvert enkelt rom.

Med tanke på prisen til Wiim, så kan du ved å kombinere flere enheter lage verdens enkleste multirom system, og samtidig få bitperfekt lydgjengivelse i hvert eneste rom i huset.

Eksempel på oppsett:

 • Wiim Audio + Topping PA3s forsterker (Kjøkken, bad, barnerom, hjemmekontor). Total kostnad for begge komponenter kr. 2.880 (kabler følger med).
 • Wiim Audio + Topping d/a konverter + forsterker i stua for best mulig lydkvalitet. Her vil kostnaden bli noe høyere, men vil variere avhengig av hvilke komponenter du velger.

 

Hvordan er lydkvaliteten fra Wiim?

Du kan kjøpe streamere i alle mulige prisklasser, og for mange så er det naturlig å tenke at høyere pris vil gi bedre lydkvalitet. Hvis en bruker Wiim med den innebyggede d/a konverteren så er lydkvaliteten bra i forhold til prisen, men det er når du bruker Wiim i kombinasjon med den optiske digitale utgangen at den virkelig skinner.

Hvis du kobler Wiim mot en ekstern d/a konverter som har en optisk inngang, så vil Wiim levere 100% bitperfekt lydgjengivelse. Det er mange streamere som resampler signalet før den sender det videre, men Wiim vil verken resample eller endre signalet på noen som helst måte.

AudioScienceReview testet og målte Wiim, og som ren Streamer ved bruk av den optiske utgangen, så fikk den full score. Som bildet nedenfor viser så ser du en SINAD-måling på 141dB, og verdens beste d/a konverter klarer 123dB, så dette betyr at Wiim gjør nøyaktig hva den skal gjøre –> hente signalet fra internett og sende det videre fullstendig uten noen form for manipulasjon.

Ettersom Wiim er 100% bitperfekt, så kan du også videresende filer fra Tidal som er MQA-kodet, og hadde Wiim endret på signalet så ville ikke dette vært mulig ettersom MQA-kodingen ligger “gjemt” i en 16/44,1 fil, og enhver form for resampling ville “ødelagt” denne kodingen.

Konklusjon: Hvis du bruker Wiim med en ekstern d/a konverter, så er det kun d/a konverteren som vil avgjøre lydkvaliten, og Wiim vil ikke påvirke lyden på noen måte. Vi har testet Wiim mot langt mer kostbare streamere, og så lenge de er bitperfekte så er det umulig å høre noen forskjell.

Hvis du er Tidal-bruker og ønsker å dekode MQA, så anbefaler vi Topping DX5 eller D90se for full dekoding, og Topping E50 for “halv” dekoding. Dette er blant svært få d/a konvertere på markedet som kan dekode MQA via den optiske digitale inngangen.

 

AudioScienceReview sine målinger av Wiim ved bruk av den optiske utgangen

Kommentar: “This is the best you can do with 24-bit dithered signal. At 141 dB, your limit then will be what your DAC can do as even state of the are units have a SINAD of 123 dB.

If you use the App and Toslink output, you basically have a transparent wireless link to your stereo. Connect it to your favorite DAC and your performance will only be limited by the rest of your system.”

VIKTIG INFO

Det følger med optisk kabel, signalkabler og en USB->USB-C kabel. Det følger IKKE med strømforsyning, og du må koble USB->USB-C kabelen til en mobillader som har USB-utgang. Her kan du f.eks. bruke en Iphone-lader eller en lader som gir 5 volt og 1 ampere. Du bør ikke bruke en USB-utgang fra en PC da denne kun gir 0.8 ampere.

Her et eksempel på hva du trenger av strømforsyning (bilde viser en Iphone lader):

Wiim Mini bruksanvisning

Last ned manual for Wiim Mini her

Mer informasjon:

Hvis du har spørsmål, så ikke nøl med å ta kontakt. Vi svarer deg i løpet av samme dag, og sender du en email så får du også svar i helgene.

Du kan også besøke Wiim Audio sin hjemmeside for ytterligere informasjon

Forslag til d/a konvertere:

Hvis du ønsker å bruke Wiim direkte mot en forsterker

Spesifikasjoner

Inn- og utganger

 

 

 

Størrelse:

Vekt: 40 gram

Audio formater: MP3, AAC, ALAC, APE, FLAC, WAV, WMA, OGG

Wi-Fi: IEEE 802.11 b/g/n/ac dual band Wi-Fi 5

Bluetooth: Bluetooth 5.2

Linjeinngang: 1Vrms

Strømforsyning: 5V, 1A (Følger ikke med, og du kan bruke en hvilken som helst mobillader med USB utgang. Det er viktig at den gir 5 volt og 1 ampere. En USB 2 utgang fra din pc vil kun gi opptil 0.8 Ampere, og det er for lite.)

Innhold i esken

Innhold:

 1. Wiim Streamer
 2. Optisk kabel
 3. Signalkabel for AUX (linjeinngang)
 4. Signalkabel med RCA kontakter (hvis du bruker Wiim som både Streamer + dac)
 5. USB kabel til strømforsyning (selve strømforsyningen følger ikke med)
 6. Bruksanvisning og boks

 

For ytterligere spesifikasjoner kan du besøke Wiim Audio sin hjemmeside

Bli den første til å skrive en omtale av “Wiim Mini bitperfekt streamer”

Omtaler

Ingen omtaler er skrevet ennå, men du kan bli den første til å gi din vurdering :)

Reserver mitt eksemplar i dag Her kan du reservere ditt eksemplar uten og måtte legge inn en ordre. Vi vil ta kontakt med deg når produktet nærmer seg levering. Ingen betaling kreves nå.

Main Menu

Wiim Mini bitperfekt streamer

Kr. 1.099 (Inkl. Mva)

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre din brukeropplevelse, og du må godta for at siden skal fungere optimalt. Hvis du ønsker kan du lese mer om dette ved å trykke her.
Godta
Privacy Policy