wiim-streamer-topping-nyhetsartikkel794

Hifisentralen lanserer Wiim Audio Wi-Fi streamer og nå er prisen satt ned

Det er mange som har spurt om Topping vil komme med en streamer, men de har forløbig ingen nåværende planer om dette. Ettersom streaming er den mest benyttede metoden for å høre på musikk, så har vi hatt et stort ønske om å tilby en streamer som er både rimelig og som passer godt sammen med Topping produkter.

Vi satte følgende krav til en streamer:

 • Må ha Wi-Fi
 • Må være bitperfekt (ikke re-sample signalet)
 • En fordel om den også har Bluetooth og/eller Airplay
 • En fordel om flere enheter kan benyttes i multirom-oppsett og styres fra samme app
 • Må ha en god App som kan styre alle musikktjenester innenfra samme App (ikke hoppe mellom ulike apper)
 • Må ha en digital utgang som passer godt med Topping produkter
 • Bør koste under kr. 2000

Hvordan vi kom frem til Wiim Audio

Vi testet en rekke ulike streamere, men enten så var de for dyre eller så re-samplet de signalet, og sistnevnte betyr at signalet blir “endret” før det sendes videre til d/a konverteren. Hele poenget med en streamer er at den kun skal hente det digitale signalet fra internett, og deretter sende det videre uten noen form for manipulering.

Selv om det finnes mange ulike fabrikanter som leverer streamere, så er det ikke mange som produserer selve streamer-modulene selv, og dette blir litt på samme måte som at de fleste som lager d/a konvertere benytter enten ESS (Sabre), AKM eller Burr Brown. En streamer-modul består av nokså avansert teknologi, og vi la merke til at flere produsenter benytter kinesiske LinkPlay wi-fi moduler, og Linkplay eier WiiM Audio, så da får vi produkter direkte fra “kjernen”, samt at prisen naturligvis blir lavere.

For å gjøre en lang historie kort så tok vi kontakt med Wiim, og vi fikk tilsendt noen eksemplarer av WiiM Audio streamere til testing, og dette viste seg å være en positiv overraskelse rent lydmessig, men produktet hadde et par irriterende småproblemer, og det ene var en digital utgang av nokså dårlig kvalitet, og det andre var at den ikke klarte å videresende 24/192Khz filer fra Qobuz.

Vi ga vår tilbakemelding til Wiim, og vi hadde ingen forventninger om at de faktisk ville gjøre noen endringer, men til vår overraskelse så tok de dette på alvor, og de lanserte en ny firmware + at de bestemte å skifte ut selve digital-utgangen med en mer robust variant.

Vi fikk tilsendt nye eksemplarer, og denne gangen så var det ingenting å sette fingern på, og produktet leverer nå alt vi ønsker fra en streamer, og prisen er kun 1.390,- (ink. norsk mva).

WiiM Audio Wi-Fi streamer

På bildet ovenfor kan du se alle inn- og utganger, og WiiM Audio har flere muligheter, og den kan faktisk benyttes som både streamer + d/a konverter med sin analoge utgang, så du kan koble den direkte til en forsterker, og dermed anskaffe deg et svært rimelig oppsett.

Vi er derimot mer interessert i å bruke den som en ren streamer, og WiiM har en Optisk digital utgang som gjør at signalet ikke går gjennom den innebyggede d/a konverteren. Alle våre Topping produkter kan ta imot signal opptil 24/192Khz via den optiske inngangen, og dette gjør at WiiM + Topping kan avspille alt fra Spotify, Tidal og opptil Qobuz med ekte 24/192Khz.

Topping E50, DX5 og D90se er blant få d/a konvertere på markedet som kan dekode MQA via den optiske inngangen, og ved bruk av Wiim kan du sammen med Topping få full MQA dekoding fra Tidal.

WiiM Streamer funksjoner:

 • Wi-Fi streaming med app for Android og Iphone (god app)
 • Bluetooth og Airplay streaming
 • Multirom –> kan koble opp flere WiiM i huset
 • Digital optisk utgang (for bruk av ekstern d/a konverter – anbefales)
 • Innebygget d/a konverter + analog utgang (Aux output)
 • Analog inngang (Aux input)
 • En solid app hvor du styrer alle musikktjenester innvendig samme app (ingen hopping mellom ulike apper).
 • Alle kabler inkludert en optisk kabel medfølger
 • Den har en Equalizer funksjon i appen, men bruker du denne så vil ikke signalet lenger være bitperfekt, men kan likevel være en nyttig funksjon.
 • I tillegg til de fleste musikktjenester, kan WiiM også avspille Radio-kanaler via internett, og her finner du alle tenkelige kanaler svært enkelt.

Multirom

Hvis du kjøper flere Wiim enheter, og du f.eks. bruker en i stua, en på kjøkkenet og en på soverommet, så kan du i appen styre hver enhet og høre på foretrukket musikk i hvert rom.

Ettersom Wiim også har sin egen innebyggede d/a konverter, så kan du f.eks. bruke WiiM + en Topping PA3s forsterker, og du har dermed et komplett stereoanlegg med full streaming som koster under kr. 3000 som spiller overraskende bra.

For seriøse audiofile så anbefales det å bruke en ekstern d/a konverter, og ved å kombinere Wiim + en Topping dac så vil du høre at lyden kommer opp i en annen klasse.

Hvordan er lyden med WiiM?

Dette er jo spørsmålet som de fleste lurer på, og WiiM er en svært rimelig streamer, og da er det også naturlig å tenke at lyden er deretter, men når vi sammenlignet streamere som er 100% bitperfekt, så ble det nærmest umulig å høre noen forskjell i lydkvalitet, og det er jo også slik det skal være når en streamer kun henter et digitalt musikksignal fra nettet, og kun har som oppgave å videresende det.

Ettersom det benyttes både Wi-Fi (trådløst) + Optisk utgang, så får en også et fullstendig galvanisk skille til både internett og mellom Wiim og d/a konverteren. Når en benytter kablet forbindelse (LAN) til nettet, så kan en få med seg uønskede jordstrømmer, og det samme kan skje hvis en bruker XLR eller Coax digital kabel mellom streamer og dac.

WiiM kan benyttes sammen med en hvilken som helst d/a konverter med optisk inngang, men vi har naturligvis fokusert mest på bruk mot Topping, og det fungerer nøyaktig slik det skal gjøre.

De fleste ser ut til å være enig i at Qobuz med ekte 24/192Khz er det som spiller best, og det fungerer helt suverent med WiiM + Topping. Det er likevel ikke til å stikke under en stol at Tidal har et større sortiment, og de bruker også MQA på en rekke av sine filer, og da vil Wiim + Topping (E50*, DX5 og D90se) avspille dette med full MQA-dekoding. Hvis du bruker andre Topping modeller så kan du avspille alt fra 16/44,1 og opptil 24/192, men ikke MQA.

*Topping E50 har kun MQA Rendering på den optiske inngangen (ikke full dekoding). DX5 og D90se har full dekoding på den optiske inngangen.

 

Test av AudioScienceReview

ASR har testet Wiim Audio Streamer 16. april 2022, og som forventet så ble resultatet nokså middelmådig hvis en bruker enheten som både streamer og d/a konverter. Hvis du derimot bruker Wiim som ren Streamer med optisk ut, så gir den et totalt bitperfekt signal uten å påvirke lyden i noen grad, og det er nøyaktig hvorfor vi valgte Wiim.

Utdrag fra testen: “There is however good news if you use the App and output over Toslink. This is the best you can do with 24-bit dithered signal. At 141 dB, your limit then will be what your DAC can do as even state of the are units have a SINAD of 123 dB.”

Som Amir her skriver så får du SINAD på over 141dB og forvrengning på 0.000009% (hvilket er så godt som 0), så Wiim påvirker ikke musikksignalet på noen måte. Det er ingen d/a konverter som ligger over 123dB (SINAD), så her er det kun din d/a konverter som vil påvirke lydresultatet.

Les hele testen her (Og se bort ifra målingene som er tatt av Wiim som d/a konverter).

Wiim Streamer er nå lagervare

Oppdatering 7 juni 2022: WiiM Audio er nå på lager i en ny versjon med en oppdatert optisk digital utgang som er mer solid enn tidligere versjon. Du kan  bestille Wiim Audio her

Prisen er kr. 1.190,- (ink. norsk mva) (Selges i utlandet for $99 + mva)

Det bør nevnes at oppsett av en Wiim er særdeles enkelt, og så fort du har lastet ned appen så tar det hele kun noen få minutter, og det gjør du kun første gang du bruker den.

Det kan også nevnes at vi mest sannsynlig kommer til å kjøre pakketilbud for de som handler både Wiim + enkelte Topping modeller.

Du finner vår Wiim Audio produktside her

Har du noen spørsmål, så ikke nøl med å ta kontakt med oss

Mer info / Nedlasting

Wiim + Topping DX5 d/a konverter

Denne kombinasjonen gir deg wi-fi streaming, avspilling av alle formater opptil 24/192Khz (+ full MQA dekoding fra Tidal). DX5 er Toppings nyeste d/a konverter, og her har du også hodetelefonutgang som kan drive det meste av hodetelefoner. Knallkombo? 🙂

Bestill Wiim i dag 🙂

Wiim streamer kan bestilles her

Reserver mitt eksemplar i dag Her kan du reservere ditt eksemplar uten og måtte legge inn en ordre. Vi vil ta kontakt med deg når produktet nærmer seg levering. Ingen betaling kreves nå.

Main Menu

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre din brukeropplevelse, og du må godta for at siden skal fungere optimalt. Hvis du ønsker kan du lese mer om dette ved å trykke her.
Godta
Privacy Policy